Waarom je eierschalen zou moeten hergebruiken
Zoals je ziet, zijn er genoeg redenen om je eierschalen een tweede kans te geven in plaats van ze weg te gooien. Ze helpen je aangekoekte pannen schoon te maken, je blenderbladen te slijpen en ze geven je planten een kalkboost!
Aangekoekte pannen schoonmaken
Heb je een pan laten aanbranden? Geen zorgen! Met eierschalen is dat makkelijk op te lossen. Ze werken als een natuurlijk schuurmiddel dat samen met wat zout en heet water zelfs het hardnekkigste vuil verwijdert.
Blendermessen scherpen
Het lijkt misschien onmogelijk om de bladen van je blender te scherpen zonder de juiste tools. Maar door bevroren eierschalen te gebruiken, is dat probleem zo opgelost. Blend de eierschalen met water en je blendermessen zijn weer als nieuw.
Plantenvoeding maken
De kalk in eierschalen is een geweldige voedingsstof voor je planten. Droog de schalen en maal ze fijn, en je hebt een zelfgemaakt kalksupplement voor je potgrond. Dit helpt vooral als je grond extra fertiliteit nodig heeft.
Zoals je hebt gelezen, zijn er tal van onverwachte voordelen aan het hergebruiken van eierschalen in je huis en tuin. Vanaf nu zul je ze niet langer weggooien, maar met plezier hergebruiken!