Waarom je een spons in je koelkast zou moeten leggen: een slim idee!

Het probleem met het bewaren van groenten en fruit – essentiĆ«le onderdelen van ons dieet vanwege de vele vitamines en mineralen die ze leveren voor onze gezondheid – is dat ze zelfs in de koelkast snel bederven. Groenten zoals sperziebonen en broccoli en fruit zoals aardbeien verliezen hun voedingswaarde binnen 1-2 dagen na het koel bewaren. Deze snelle achteruitgang in voedingswaarde is zonde, gezien de gezondheidsvoordelen die deze voedingsstoffen hebben.

Daarom delen we hier de magische sponsentruc. Het geheim is simpel. De grootste boosdoener voor het bederf van groenten en fruit is de vochtigheid in de koelkast. Als je echter een paar sponzen in de koelkast legt, nemen ze overtollig vocht op, waardoor je voedsel langer vers blijft. Om te voorkomen dat je te veel vocht in je koelkast hebt, leg je simpelweg enkele sponzen op de bodem van je koelvak.

Daarnaast is het slim om de sponzen om de paar weken te vervangen of ze goed uit te knijpen en terug te leggen. Het resultaat? Je groenten en fruit blijven langer vers. Deze goedkope en handige truc is zeker het proberen waard. Veel succes!

Bron: tipsvanoma | Beeld: Youtube