Mijn beste ontbijt ooit: klaar in 10 minuten met een recept dat altijd lukt

Zin in een vullend ontbijt vol eiwitten dat je echt even op gang helpt? Dan is dit recept een schot in de roos. Je krijgt het beste van een luchtige omelet, zoutig spek en smeuïge, gesmolten kaas, ingeklemd tussen twee knapperige boterhammen. In een paar minuten zet je een ultieme power-tosti op tafel, ideaal voor drukke ochtenden of als stevige lunch.

Benodigdheden (1 tosti)

  • 2 eieren

  • 2 sneetjes brood (wit of bruin, wat jij wil)

  • 2 plakjes kaas

  • 2 reepjes spek

  • Zout en peper, naar smaak

  • Boter of olie om te bakken

Zo maak je ’m

  1. Eieren loskloppen in een kom met een snuf zout en wat peper.

  2. Pan opwarmen met een beetje boter of olie en het eimengsel erin schenken. Laat op middelhoog vuur rustig garen tot je een mooie omelet hebt.

  3. Brood erop leggen terwijl de omelet nog in de pan ligt. Druk de boterhammen zachtjes aan.

  4. Omdraaien, zodat de boterhammen nu onder liggen en de omelet bovenop.

  5. Beleggen met de spekreepjes en de kaas. Laat de kaas smelten en bak het spek tot het net krokant is.

  6. Dichtklappen tot een tosti en licht aandrukken.

  7. Kort afbakken aan beide kanten tot de buitenkant goudbruin en knapperig is.

  8. Halveren en meteen warm serveren.

Extra lekker

Ook top met een plakje tomaat of wat verse rucola ertussen voor een frisse bite.