Er is een specifieke eetvraag waarover veel wordt gediscussieerd: de dunne witte sliertjes en vliesjes die je vindt rond de partjes van mandarijnen. Sommigen zijn erg precies in het verwijderen van deze sliertjes, terwijl anderen er geen moeite mee hebben om het fruit volledig te consumeren. Is er een beste aanpak? Laten we dit eens verder bekijken.
Die minuscuul witte draadjes, bekend als pectine en vezels, die op je mandarijn achterblijven, zijn prima te eten. Ze laten zitten en gewoon meepakken kan goed zijn voor je spijsvertering en bespaart je tijd bij het pellen. Daarnaast hebben ze ook gezondheidsvoordelen. Toch is er één reden waarom je misschien liever deze sliertjes vermijdt: hun soms bittere smaak. Vooral bij oudere mandarijnen is die bitterheid meer uitgesproken. Vind je die bittere smaak niet lekker, dan kun je ervoor kiezen de sliertjes toch te verwijderen.
Lees verder
Als je vaak voor ingeblikte mandarijnen gaat, zul je merken dat die vaak vrij zijn van witte draadjes of vliesjes. Dat is zo omdat die sliertjes bitter kunnen smaken. Bovendien wordt er soms suiker aan toegevoegd om de houdbaarheid van ingeblikte mandarijnen te verlengen, wat een ander aandachtspunt kan zijn.
Als je echt niet houdt van de witte draadjes en daarnaast je suikerconsumptie wilt minderen, kun je het beste voor verse mandarijnen gaan. Het kan wat meer werk kosten om ze te schillen, maar over het algemeen zijn ze gezonder en bieden ze een pure smaak zonder toegevoegde suikers. Wat vind jij hierover? Eet je de draadjes gewoon op of haal je ze eraf? Heeft dit je mandarineetgewoonten beïnvloed? Laat het ons weten door te reageren op Facebook en deel dit artikel om anderen ook mee te laten discussiëren!